EGG CURRY RECIPE ( अंडा करी रेसिपी)

EGG CURRY RECIPE ( अंडा करी रेसिपी ):-

Hello friends, I am going to tell you today, about the very tasty and beneficial recipe, you must have heard a saying "Sunday ho ya Monday rose khaaye ande", you must have known about the recipe.

नमस्ते दोस्तों, आज में आपको बताने वाला हूँ , बहुत ही स्वादिष्ट और फायदेमंद रेसिपी के बारे में आपने एक कहावत सुन्नी होगी "संडे हो या मंडे रोज खायो अंडे "आपको पता चल ही गया होगा रेसिपी के बारे में। 

Egg Curry Recipe - Punjabi Style egg Curry Recipe is one of the most delicious recipes. The egg curry recipe is mostly available to you in North India Dhaba. By the way, eating eggs in winter has its own flavor. But when you hear Punjabi style egg curry, mouth-watering comes.

अंडा करी रेसिपी - पंजाबी स्टाइल अंडा करी रेसिपी बहुत ही स्वस्दिष्ट रेसिपीज में से एक है। अंडा करी रेसिपी ज्यादातर आपको उत्तर भारत के ढाबो पर मिलती है। वैसे तो सर्दियों में अंडे खाने का अपना ही सवाद होता है। पर जब पंजाबी स्टाइल अंडा करी का सुनते है ,मुँह में पानी आ जाता है।  


So, friends, today we will tell you, easy way to make a new dish egg curry recipe at home. Follow the recipe given below.

तो चलिए दोस्तों ,आज हम आपको बताते है , एक नयी डिश अंडा करी रेसिपी घर पर बनाने का आसान तरीका। निचे दी गयी रेसिपी को फॉलो करे। 

egg curry recipe of ingredients:-

  • Eggs - 6 boiled
  • Onion - 2 large
  • Ginger Paste - 1 tablespoon
  • Garlic paste - 1 tablespoon
  • Tomato puree - 1 bowl
  • Green chili - 5 to 6
  • Curd - 1 bowl
  • Salt according to
  • Red chili - 1 tablespoon
  • Turmeric - 1 tablespoon
  • Black pepper - 1/2 teaspoon
  • Coriander Powder - 2 tablespoons
  • Cumin seeds - 1 tablespoon
  • Bay leaf - 2
  • Garam Masala - 1 tablespoon
  • Kasuri Methi - 1 tablespoon
  • Water as required
  • Mustard Oil - 2 Spoon
  • Coriander leaves
  • Cream - 2 tablespoons

अंडा करी रेसिपी ऑफ़ इंग्रेडिएंट्स:-

  • अंडे - 6 उबले हुए
  • प्याज - 2 बड़े 
  • अदरक पेस्ट - 1 चमच 
  • लहसुन  पेस्ट - 1 चमच 
  • टमाटर प्यूरी - 1 कटोरी  
  • हरी मिर्च - 5 से 6 
  • दही - 1 कटोरी  
  • नमक सवदानुसार 
  • लाल मिर्च - 1 चमच 
  • हल्दी - 1 चमच 
  • काली मिर्च - 1 /2 चमच 
  • धनिया पाउडर - 2 चमच 
  • जीरा - 1 चमच 
  • तेज पत्ता - 2 
  • गरम मसाला - 1 चमच 
  • कसूरी मेथी - 1 चमच 
  • पानी जरूरत अनुसार 
  • सरसों आयल - 2 चमच 
  • धनिये के पत्ते 
  • मलाई - 2 चमच 

How to make Egg Curry Recipe//अंडा करी रेसिपी बनाने की तरीका:-

  • To make egg curry recipe, first of all you heat water in a pan, add eggs as soon as the water is hot and keep it for boiling for 15 minutes and during this time make gravy.
  • अंडा करी रेसिपी बनाने के लिए सबसे पहले आप एक पैन में पानी गरम करे, पानी गरम होते ही अंडे डालकर 15 मिनट के लिए उबलने के लिए रखदे और इसके दौरान ग्रेवी त्यार करले। 
  • Now grind onion, ginger, garlic, green chili and make a paste. Carefully grind onion separately. Make a paste of all of you.
  • अब आप प्याज,अदरक,लहसुन,हरी मिर्ची को ग्राइंड करके पेस्ट बनाले। दयान रखना प्याज को अलग से ग्राइंड करना। आप सभी का पेस्ट बना कर रखदे। 
  • Now heat oil in a pan, add cumin seeds, bay leaves as soon as they heat up and fry for a few seconds. For example, add fried onion paste and add a pinch of salt and fry ginger, garlic and chili paste as soon as the onions are roasted till they turn a golden color.
  • अब आप एक कढ़ाई में तेल गर्म करे,गर्म होते ही जीरा,तेज पत्ता डाले कुझ सेकण्ड्स तक फ्राई करले करले। जैसे फ्राई होजाये प्याज का पेस्ट डाले और एक चुटकी नमक डालकर हल्का सुनहरा रंग आने तक भुनने प्याज भूनते ही अदरक,लहसुन,और मिर्ची का पेस्ट भी भून ले 5 मिंट तक। 
  • After 5 minutes add tomatoes, salt, red chilies, turmeric, coriander powder, black pepper, and mix well, fry it for at least 3 to 4 minutes when your spices do not start leaving the oil.
  • 5 मिनट के बाद टमाटर, नमक,लाल मिर्च,हल्दी,धनिया पाउडर,काली मिर्च,डाले और अच्छे से मिला ले,इसे आप कम से कम 3 से 4 मिनट तक भुने जब आपका मसाला तेल छोड़ने न लगे। 
  • Now add water to the roasted spices and cook it till it becomes loose. As soon as the gravy is thick, cut the boiled eggs and pour them if you want to separate them. Boil the eggs and fry them, then cut them and add them to the gravy. Add Kasuri methi, green coriander, cream and garnish.
  • अभी भुने हुए मसाले में जरूरत के अनुसार पानी डाले घाड़ा होने तक पका ले। ग्रेवी के घाड़ा होते ही, उबले अंडे काटकर डालदे अगर कुझ अलग करना चाहते है अंडे को उबालकर फ्राई करले,और फिर काटकर ग्रेवी में डाले। साथ कसूरी मेथी,हरा धनिया,मलाई डालकर गार्निश करे। 
  • The Egg curry recipe is hot and ready. You should eat it with naan, laccha parantha, rice, roti.
  • अंडा करी रेसिपी गरमा गर्म बनकर त्यार है। इसे आप नान,लच्छा परांठा, चावल,रोटी के साथ सेवन करे।

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